omniture
PR Newswire: news distribution, targeting and monitoring

Kemeriahan beli-belah Hari Si Bujang cerminkan industri perkakas rumah China yang berkembang pesat

2017-12-04 09:37

SHANGHAI, 4 Disember 2017 / PRNewswire / - Kejayaan jenama-jenama perkakas rumah pada kemeriahan membeli-belah Hari Si Bujang yang lalu menggambarkan pasaran perkakas rumah yang berkembang pesat di China dan peluang yang ditawarkan. Dianjurkan oleh Persatuan Perkakas Elektrik Kediaman China, Ekspo Dunia Perkakasan & Elektronik (AWE) diiktiraf sebagai platform utama untuk mempamerkan produk mewah dan teknologi canggih dalam industri perkakas rumah. Edisi 2018 akan menyaksikan kawasan pameran melebihi 130,000 meter persegi yang belum pernah berlaku sebelum ini yang merangkumi sepuluh dewan pameran.

Hari Si Bujang tahunan telah lama menjadi medan persaingan bagi kedua-dua perusahaan domestik dan asing. Menurut laporan terkini JD.com mengenai pendapatan jualan agregat yang dijana pada Hari Si Bujang tahun ini, pengilang perkakasan utama Cina, Midea, Haier dan Gree mengambil tiga tempat teratas dalam semua kategori.

Perangkaan yang dikeluarkan oleh Midea menunjukkan bahawa jenama itu menjana jualan sebanyak RMB 4.5 bilion pada 11 November itu sahaja, dari semua saluran dalam taliannya, yang mewakili pertumbuhan berbanding tahun sebelumnya sebanyak 70%. Dalam jam pertama 11 November, Midea telah mencatatkan RMB 1.737 bilion dalam jualan dalam talian, mengatasi nilai jualan sepanjang tahun lalu dan mewakili pertumbuhan berbanding tahun sebelumnya sebanyak 117%. Sharp juga melaporkan lebih daripada RMB 1 bilion jualan daripada barangan coklatnya di semua saluran, dengan TV menduduki senarai terlaris JD.com, diikuti oleh Hisense, TCL, Mi dan Skyworth.

Apabila China berkembang menjadi pasaran utama bagi industri perkakas rumah dan elektronik pengguna global, AWE, pameran yang paling mewakili bidang ini di China, telah menjadi gala industri dan majlis yang wajib dihadiri bagi mereka yang mahu mencari dan memanfaatkan potensi yang besar dalam pasaran Cina yang baru muncul.

Syarikat-syarikat domestik termasuk Haier, Midea, Gree, Hisense, Skyworth dan TCL, serta penggiat-penggiat global seperti Bosch, Siemens, Samsung, GE, Panasonic, LG dan Sharp akan hadir dan semuanya bersiap sedia untuk berusaha gigih di AWE 2018.  

AWE 2018 amat mementingkan pengalaman pelawat. Pertunjukan ini akan menawarkan pengetahuan dan pengalaman yang dialami sendiri oleh para pelawat dalam teknologi dan produk canggih yang meliputi perjalanan pintar, kecerdasan buatan, hiburan pintar dan kehidupan pintar.

Pihak-pihak yang berminat boleh melawat laman sesawang rasmi AWE http://en.awe.com.cn/ untuk maklumat lanjut tentang pameran. Pra-pendaftaran pelawat kini dibuka dan percuma untuk tempoh dua bulan akan datang.  

AWE 2018 akan diadakan dari 8-11 Mac 2018 di Shanghai, China.

Hubungi:
Thomas Wang
+86-10-6709-3609
info@cheea.com

Tautan terkait:

Berita Video Terpilih

Pencarian
  1. Produk & Layanan
  2. Cari Rilis Berita
  3. Pusat Informasi
  4. bagi Jurnalis & Media
  5. Hubungi Kami